Hafsa, Fedor en Minne 'gouverneur voor één dag' tijdens YOUCA Action Day

publish date
22.10.2024

Op 17 oktober 2024 was het opnieuw YOUCA Action Day.  Meer dan 15.000 Vlaamse en Brusselse jongeren engageerden zich om een dag aan de slag te gaan bij een bedrijf, een organisatie, een overheid of een particulier. Het loon dat ze die dag verdienen, gaat naar projecten van geëngageerde jongeren wereldwijd. Ook bij de provincie Antwerpen gingen er heel wat studenten aan de slag, waaronder Hafsa El Malahi, Fedor Stepanenko en Minne Dejonghe.  Hafsa studeert ASO Bedrijfswetenschappen in het Onze-Lieve-Vrouwinstituut in Boom.  Fedor volgt de studierichting Latijn-Wiskunde in het OLV Pulhof, in diezelfde school volgt Minne Wetenschappen-Wiskunde.  Zij kozen vandaag voor de job van gouverneur en mochten zo een dag lang gouverneur Cathy Berx en haar medewerkers volgen.

Deze drie jongeren kozen voor de unieke kans om een dag lang de rol van gouverneur op zich te nemen en mochten gouverneur Cathy Berx en haar team op de voet volgen. De dag begon met een kennismaking met de gouverneur, waarna ze werden voorgesteld aan de leden van de Antwerpse deputatie tijdens de wekelijkse zitting. Vervolgens gaven de kabinetsmedewerkers uitleg over hun eigen taken en die van de gouverneur.

De jongeren namen deel aan een vergadering over gebiedsgericht beleid, woonden het teamoverleg bij en hadden tijdens de lunch en tijdens een aansluitend vergadermoment de gelegenheid om in gesprek te gaan met de gouverneur. In de namiddag volgde nog een overleg met de kabinstchef, waarin ze verder leerden over de diverse verantwoordelijkheden van een gouverneur.

Het was een uiterst fijne dag, boeiend voor ons allemaal. Dank Hafsa, Fedor en Minne!

YOUCA Action Day
YOUCA Action Day
YOUCA Action Day